Spring til indhold

Diskussion:Grundlov

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Siden definerer en forfatning - at kalde det en grundlov er da vist en specifik dansk ting. --Palnatoke 12. jun 2005 kl. 20:47 (CEST)

Flertydig eller omdirigering

[rediger kildetekst]

Der er lavet en del omformninger af denne artikel den seneste måned, fra omdirigering til flertydig til ikke-flertydig til omdirigering til flertydig... I stedet for at blive ved synes en diskussion passende. Personligt foretrækker jeg en omdirigering (til forfatning). "Grundlov" er ikke et flertydigt ord; Danmarks Riges Grundlov er bare... ja, Danmarks grundlov. Med mindre nogen kan argumentere for forskellen på en grundlov og en forfatning, synes det meningsløst at have to forskellige opslag. --Martin Manscher 22. okt 2009, 20:14 (CEST)

jow, det vil blive svært.mit bedste argument (det er mig der har sat flertydig-skabelonen) er at det passer bedst :) humlen er jo at vi har både 'grundlov' og 'forfatning' som sprog-dele . det er mit indtryk at 'forfatning', og måske endog 'konstitution', sjældent bruges om vores grundlov, altså om 'danske forhold', hvorimod 'grundlov' sjældent bruges om andre staters forfatning. den læser der søger på 'grundlov' kan måske derfor, som det jo altså er mit indtryk af gængs sprogbrug, søge efter den danske grundlov. dette 'argument' taler dog ikke imod en redirect. et redirect til 'forfatning' bør så også inkludere {{harflertydig2|Danmarks Riges Grundlov}} under opslagsordet 'forfatning' . 84.238.88.55 23. okt 2009, 13:30 (CEST)
Det kan gøres mere elegant, skulle jeg mene. Jeg prøver lige. --Palnatoke 23. okt 2009, 13:54 (CEST)
ja, ordet er jo frit, som man siger . 84.238.88.55 23. okt 2009, 14:05 (CEST)