Diskussion:Grundtvigs Kirke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Johannes Døberen stående ved Jesu kors ville være usædvanligt og endvidere stemme dårligt med evangelierne, da disse beretter at Johannes blev halshugget inden korsfæstelsen.

Sebastjan 27 feb. 2005 kl. 15:55 (CET)

Ja, og dog ser man ham ind imellem afbilledet ved foden af korset, bl.a. på frisen ved jesus kirken. Jeg vil tro at det er fordi nogle mener, at der symbolsk er en dyb mening i det.--Sophilia 27. feb 2005 kl. 16:25 (CET)
Der er ingen grund til at tro at det skulle være Døberen, så jeg foreslår at det afsnit omskrives. --Palnatoke 27. feb 2005 kl. 19:00 (CET)

Om mursten[rediger kildetekst]

Bruger:Kemp spørger, hvorfor netop mursten er almuens? - Det har jeg dels fra et kursus som turistfører for længe siden, dels fra kirkens lille A4-skrift, som er dagsaktuelt: Heri står: ... arjh, nu har jeg glemt det, men jeg vender tilbage med et ordret citat en anden gang. Men .. bygmesteren var meget social i sinde og omgav jo også kirken med tæt/lav-bebyggelse, som var rettet mod arbejderstanden dengang. For mit eget vedkommende kan jeg tilføje, at marmor måske er et mere ekstravagant byggemateriale, selv granit ville have gjort byggeriet dyrere osv. Mens jeg også tænker på det, lerklinede huse var vel det normale på landet tidligere, og af ler laver man mursten ved godt, solidt håndværksarbejde. Klint Jensen gik meget op i den detalje, at ALT skulle være i mursten - måske et held, at hans søn overtog byggeriet, da der skulle laves 1.400 stole til menigheden. --hansjorn 12. aug 2005 kl. 18:07 (CEST)

Tak for forklaringen. Men faktisk var almuens byggemateriale ikke mursten, men bindingsværk og lerklining. --kemp 12. aug 2005 kl. 18:11 (CEST)

Grundtvigskirken[rediger kildetekst]

Har I lagt mærke til, at Grundtvigs Kirke og Grundtvigskirken er to forskellige kirker? Det er lidt forvirrende, at illustrationen til denne artikel omtaler kirken som Grundtvigskirken - er det overhovedet et billede af den 'rigtige' kirke? --Twid 21. aug 2005 kl. 08:08 (CEST)

Det er den rigtige, og kirken omtales som regel netop som Grundtvigskirken. --Palnatoke 21. aug 2005 kl. 08:16 (CEST)
Ja, det er bemærket - men Palnatoke har ret mht. den normale omtale. Men det bør nok nævnes i en fodnote.--hansjorn 21. aug 2005 kl. 13:08 (CEST)