Diskussion:Guldimplantation

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kort spørgsmål: Behandler man kun mennesker i Danmark eller er det kun i Danmark man behandler mennesker ? --Jørgen 23. okt 2007, 21:26 (CEST)

Det er kun i Danmark, man behandler mennesker. Metoden anvendes også af dyrelæger i Danmark (Skrev 80.164.31.41 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Videnskabeligt bevis[rediger kildetekst]

Har d.d. fjernet linket herunder fra teksten; dette er en lægmands artikel om et videnskabeligt emne, ikke et videnskabeligt bevis, som linket ellers flot anførte. Jeg savner i stigende grad et ægte, videnskabeligt bevis, f.eks. i form af publicerede afhandlinger el. lign., som er gængs procedure inden for branchen.
*[http://www.tvsyd.dk/page/13?article_id=11746/ videnskabeligt bevis]

Jeg tilslutter mig i øvrigt til fulde epo's indlæg på Diskussion:Hans Kjerkegaard. --Lindblad 26. okt 2007, 00:38 (CEST)

Jeg har tilladt mig at tilføje linket endnu engang, dog med ændring af det punkt, som kritikken synes at rette sig imod. I stedet har jeg kaldt linket "Artikel fra Tv Syd om behandlingen". (Skrev 83.92.47.95 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Der er fortsat kritik af, at der mangler ekstern faglig litteratur om emnet. Efterhånden bliver jeg mere og mere fristet til at indstille artiklen til sletning med henvisning til førstehåndsforskning. --|EPO| 26. okt 2007, 21:28 (CEST)
Jeg har fundet en artikel fra "Ugeskrift for læger" (der, så vidt jeg ved, er et anerkendt lægeskrift) og har tilføjet linket under eksterne henvisninger. I artiklen beskrives akupunkturs effekt og den seneste forskning inden for området. I artiklen beskrives desuden den dobbeltblindet undersøgelse ved guldimplantation, som er blevet foretaget af HK Kjerkegaard.

Har d.d. fjernet links til Helse (defekt - giver 404 ikke fundet), gigtforeningen (generelt link - giver ingen info; man kan ikke find guldimplantation på gigtforeningens hjemmeside) samt TVSyd (linket var nok forældet; endte ihvertfald på TVSyd hjemmeside uden nævnelse af guldimplantation)Svesterli 2. okt 2009, 14:05 (CEST)

Der eksisterer vist kun lovende mellemresultater, ingen endelig konklusion[rediger kildetekst]

Derfor har jeg forkortet og anlagt en mere neutral og afventende tone i artiklen. Artiklen fra Ugesk for Læger er kun en statusartikel. Et forsøg med kun 46 personer kan kun betegnes som lille.Nillerdk 12. okt 2009, 09:38 (CEST)

Glimrende. --Pugilist 12. okt 2009, 09:41 (CEST)

Den omtalte artikel, som forventes udgivet i acta anaesthesiologica scandinavica, primo 2010, lægger jeg ud, så snart jeg har fået fat på den :-) I forbindelse med et valgfrit projekt, hvor jeg valgte at have fokus på nye behandlingsformer på mit medicinstudie, har jeg stadig lidt kontakt med læge Hans Kjerkegaard, så jeg lægger altså artiklen ud, så snart jeg får nys om udgivelsen.nietsnie


Jeg har slettet teksen vedr. udgivelsestidspunkt, da det lader til at udgiverne af "acta anaesthesiologica scandinavica" trække det hele i langdrag. Udgivelsestidspunkt er derfor uvidst.nietsnie

Jeg har d.d. tilføjet et link med ref. til artiklen publiceret af Kjerkegaard H et al. tidligere i år under titlen "Double-Blinded, Placebo-Controlled Trial of the Pain-Relieving Effect of Gold Bead Implantation on Cervical Osteoarthritis". nietsnie