Diskussion:Haraldskær

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

I nogle beskrivelser af massakren i 1135, hvor den nyvalgte konge Erik Emune dræbte sin halvbror Harald Kesja og hele hans familie (i hvert fald dem, der var hjemme), nævnes stedet for denne massakre som Haraldskær, men det kan måske også bare have været en gård, der lå nogenlund, hvor Haraldskær senere kom til at ligge. I hvert fald skulle det være ved landsbyen Skibet i Vejle ÅdalLarsM 21. jul 2009, 18:27 (CEST).

Det er korrekt, at Haraldskær ligger på den nordlige bred af åen; men lige netop her ligger åen tæt på sydskrænten, medens ådalen breder sig mod nord. 178.155.200.219 27. okt. 2023, 07:23 (CEST)[svar]