Diskussion:Hedenske mytologi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hedensk mytologi er en kristen samlebetegnelse for ikke-kristne mytologier: græske, romerske, keltiske, nordiske, osv.

At anvende begrebet som et forstadie til nordisk mytologi er noget vrøvl.

Måske nok, men så ville en helvedes mytologi da heller ikke være bedre.

Måske 'oprindelige nordisk mytologi'?

Jeg er enig i at det virker forvrøvlet at have to begreber for nordisk og hedensk mytologi. Den nordiske mytologi er en konstruktion, hvadenten den baseres på middelalderlitteratur (som Edda'en), arkæologiske fund, eller mere eller mindre obskure eller spekulative oprindelsessteder eller henvisninger i anden mytologi eller litteratur. Derimod giver det mening at skelne mellem Nordisk Mytologi og Asetro - jvnfr. senere års opblomstring af Ase og vanetrossamfund, der bekender sig til oprindelige nordiske guder. - nogen indvendinger eller kommentarer? - er der noget som helst belæg for historien om 'mennesker der kom fra Konstantinopel' der gav sig ud for guder ? (under Nordisk mytologi) - under alle omstændigheder bør den historie næppe stå som den etablerede fortolkning! Morten Blaabjerg 28. jul 2004 kl. 15:29 (CEST)

Nu er det meget indviklet men man må ikke sammen blande den religon som folk havde i oldtiden med den Nordiske mytologi. Da den ægte Hedenske religion var en del af folks hverdag og fest. Nordiske mytologi er norsk skjallekunskab, fremført ved fyrste hofer, redigret i senere tider.

Det er ikke noget problem at man i sjældne tilfælde har kaldt den romerske og græske mytologi for en Hedenske mytologi. da det må være er meget længe siden at man har gjort det. Mytologi er græsk.

28. jul 2004 kl. 21:56 (CEST)~