Diskussion:Hekla

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Islands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Island, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Island-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Også kaldet ”Islands dronningevulkan”

Hekla er ca. 1500 m høj…

Det sidste udbrud på Hekla var i 1991… Det største udbrud på Hekla var i 1980… Hekla er den kendteste af Islands mange vulkaner Hekla betyder på islandsk hætte eller hat og Heklas top er ofte indhyllet i et tykt lag skyer. et gammel ord for Hekla er Hekkenfeldt og helka kan også betyde helvede. Hekla er den vulkan på Island som er mest i udbryd, og Hekla har haft 167 udbryd siden 1104. Hekla har haft 24 historiske udbryd. 1294, 1300, 1341, 1693, 1766 og 1947.

skal lave et mundtligt fordrag om helka har skrevet det her, nogle der har noget at tilføje skriv til: gangesterchris@yahoo.dk


Ordet helvede er afledt af Hekla?[rediger kildetekst]

Helvede er afledt af underverdens guden Hel, ligesom den engelske udgave: Hell, hvis noget er afledt er det snarere omvendt. --Ktp72 15. aug 2006 kl. 08:22 (CEST)

Jeg er enig. Jeg har ikke kunnet finde nogen understøttelse af at ordet Helvede skulle stamme fra Hekla. Jeg skulle mene at ordet Hel (underverdenen) er ældre. Jeg har tilladt mig at rette artiklen.--Mikael V 15. aug 2006 kl. 15:48 (CEST)