Diskussion:Hel (Lokes datter)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Øh den forstår jeg ikke. Hvorfor er Hel listet under vanerne under den nordiske mytologi? Så vidt jeg ved er hun datter af Loke og Angerboda - begge jætter.

Mvh Malene Thyssen 4. jul 2004 kl. 00:57 (CEST)

Hej Rune. Den med, at Hel har været den samme som Frigg og Freja, har Haabet skrevet på et tidspunkt. Indtil han kommer med kilder kan vi for min skyld slette linjen. Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 22:01 (CET)

Det er rigtigt nok, at Frigg og Freja kan være to sider af samme sag, og der er en del 'mindre' gudinder, som man ikke helt ved om blot er poetiske påfund. Tilknytningen til jættedatteren Hel virker nu ikke så sansynlig.
Mine kilder er for længst afleverede på biblioteket. I en af dem stod, at man skulle læse alle sætninger som om der stod måske eller muligvis i dem, men da det ikke passede så godt i et leksikon blev det udeladt. :-) Rune Magnussen 12. dec 2005 kl. 22:28 (CET)
Den med Frigg og Freja har jeg også hørt før, men at Hel skulle være blandet ind i det også er nyt for mig. Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 22:47 (CET)