Diskussion:Heraldisk stil

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Heraldik og Vexillologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Heraldik og Vexillologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af heraldik- og vexillologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Fra Diskussion:Flatestil[rediger kildetekst]

Jeg har altid troet at heraldiske figurer netop skal være todimensionale, hvad enten de "forestiller" en ørn, et træ eller en bølge. En heraldisk ørn (løve, osv.) skal ikke ligne en ørn fra virkeligheden, men netop en heraldisk ørn. At denne konvention skulle stamme fra Norge (of all places!) overrasker mig i høj grad. – Og "Flatestil"! Hvad er det for et sprog? -- Sebastjan 26. dec. 2005 kl. 12:45 (CET)

Muligvis har jeg misforstået artiklen. Mit indtryk var at den hævdede at den omtalte stil var opstået i Norge og derfra havde bredt sig over Europa – noget som forekommer mig usandsynligt. Men meningen er måske at den er speciel for Norge (hvad der ville stemme med den norskklingende betegnelse Flatestil). Søgning i Google på dette ord giver ikke mange hits, og disse tyder faktisk på at sagen er kontroversiel. Hvis stilen virkelig er international, må man spørge hvad den da kaldes på hovedsprogene. Hvordan sammenhængen end er, burde artiklen tydeligere klargøre denne. -- Sebastjan 27. dec. 2005 kl. 10:50 (CET)