Diskussion:Herman Wilhelm Bissen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Denne artikel forekommer ikke at være et leksikalt opslag, og har eks. kun een enkelt kilde (omkring flytningen af Istedløven 2011), men er til gengæld rig på patos.

Mens det er glædeligt med en fyldig artikel om Bissen, så er stilen absolut ikke en man normalt finder i nutidige leksika, men minder snarere om noget der hører det 19. eller meget tidlige 20. århundrede til.

Jeg er desværre ikke selv bekendt med de nærmere detaljer om Bissen og hans kunst, men en sproglig oprydning og tilføjelse af kildehenvisninger ville absolut højne denne artikels kvalitet.


(PS. et par eksempler på patos i denne artikel:

- "Uden skår var lykken dog ikke: han vidste nok, at han efterhånden blev stærkt kritiseret. Det må her være tilladt at sige, at publikums konversationskritik af hans kunst undertiden har været imbecil nok, og at den fornemmere kritik, som forlød fra personer af høj og fin litterær dannelse, heller ikke just skulle indgyde ham synderlig agtelse ved kunstnerisk indsigt."
- "Fra de ophøjede og fjerne forestillinger var kunsten trådt ned på hjemmets jævne grund og havde fremstillet en mand fra de meniges række."
- "Medens man kivedes, undertiden lidenskabelig nok, om Bissen, bevarede han selv lige til sin død sin uafhængige og mandige holdning, sit beskedne og jævnmodige sind. Han kunne ved lejlighed give et djærvt svar, og han kunne blive vred, så at han blev rød i panden, og Øjnene lynede under sænkede Bryn; men Tordenvejret trak hurtig over; hans Grundtone var mild og hans hele Færd i høj Grad frisindet mod andre. Hans Tænkemåde havde fået sit Præg af hans ædle Kunst og især af hans Ungdomskærlighed til Antikken.")

Mojowiha 18. sep 2011, 19:21 (CEST)

Sproget skyldes at artiklen stammer fra DBL - hvilket også kan læses nederst i DBL-skabelonen i artiklen - du er velkommen til at rette og forbedre artiklen. --Villy Fink Isaksen 18. sep 2011, 19:25 (CEST)
Sorry, havde overset DBL-skabelonen i bunden. Jeg er vist blevet for vandt til alle de bokse og andet staffage, der lurer nederst i Wikipedia ;-)
Som sagt er Bissen - og kunst i det hele taget - ikke just min force, og min læsning af denne artikel var et tilfælde (afledt af Istedløven). Derfor har jeg ikke planer om en gennemgribende sproglig og kilde-revision, men kom blot med en åben opfordring ud fra en (åbenbart lidt for) hurtig gennemlæsning. Så det var bare ment som en henvendelse til eventuelle Bissen-interesserede/-entusiaster/-eksperter derude.
Mojowiha 19. sep 2011, 13:01 (CEST)