Diskussion:Historicisme (arkitektur)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Historicisme er også navnet på en videnskabsteoretisk opfattelse. Ofte bruges den synonymt med historisme, men nogen gange også som noget "lidt" forskelligt fra dette. Jeg har ikke lige energien til at støve mine kundskaber på området af, men artiklen burde gøres til en flertydig. Det åbne spørgsmål er, om der skal henvises til to artikler om henholdsvis historicisme og historisme (da begreberne ofte bruges synonymt) eller der bare skal være en artikel om historicisme, som tager begge videnskabsteoretiske betydninger til behandling (og så en redirect fra historisme).

For at det ikke skal være løgn, så nævner http://www.leksikon.org/art.php?n=1110 en helt fjerde betydning (som en retning indenfor marxismen). Her er jeg helt blank. Og tilsyneladende også noget, der hedder "New Historicism" (http://www.historie-nu.dk/Forskningsportal/new_historicism.pdf). En med mere indblik end mig bør vist prøve at få styr på det her. --Heelgrasper 15. apr 2005 kl. 17:44 (CEST)

jeg er enig i ovenstående. Se den engelske wikipedia under Historicisme. Den danske er simpelt hen misvisende som det står nu --BirgerH 29. maj 2008, 21:50 (CEST)[svar]


http://www.leksikon.org/art.php?n=1110 skriver: Historicisme (eller «historisme») bruges i dag i mindst tre forskellige sammenhænge, med forskellig og til dels modsat mening:

(herunder IKKE den mening, som Wikipedia nævner).

Er der ikke nogen, der kan gøre følgende:

1) ændre titlen på den nuværende artikel "Historicisme" til "Historicisme (arkitektur)"
2) lave artiklen historisme synonym med historicisme?
vh Birger Hjørland --BirgerH 2. jun 2008, 21:54 (CEST)[svar]


Der er nu oprettet en Historicisme (flertydig) efter diskussionen på Wikipedia:Landsbybrønden/Historicisme. Denne artikel ("Historicisme") er nu klar til at blive nyskrevet, så den ikke længere er en omdirigering til "Historicisme (arkitektur)" -- Mvh PHansen 4. jun 2008, 12:38 (CEST)[svar]