Diskussion:Hjelm Ø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lolland-Falster Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Lolland-Falster, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Lolland-Falsterrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Den kendteste ø ved navn Hjelm, traditionelt knyttet til Marsk Stig, er da den som ligger i Kattegat, nær Ebeltoft. Burde den ikke have sin egen artikel? -- Sebastjan 24. okt. 2005 kl. 09:50 (CEST)

Den er omtalt som værende synlig fra Jernhatten. -- Sebastjan 25. okt. 2005 kl. 09:25 (CEST)

Så er den der: Hjelm (ø) :-) --Palnatoke 25. okt 2005 kl. 13:29 (CEST)

Hvor?[rediger kildetekst]

Jeg synes ikke, jeg kan finde denne ø på kortet, men jeg kan finde en landsby med navnet Hjelm. Er der nogen sammenhæng? --Palnatoke 7. apr 2007 kl. 04:11 (CEST)

Der er sikkert en sammenhæng. Andre stednavne i området er Hjelms Rende og Hjelms Nakke. Hjelm Ø ligger ca. 3 km nord for landsbyen Hjelm. Øen er mærkeligt nok ikke med på det kort du linker til, men hvis man skifter til satellitbilleder, kan man se øen. Den har følgende koordinater: 54°50'19" N 11°46'10" Ø. Du kan også finde den på KMS's kort: Klik på "Find et sted", vælg søgefunktionen "Stednavn", og indtast "Hjelm Ø". --Henrik Hansen 7. apr 2007 kl. 10:30 (CEST)