Diskussion:Hjernedød

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Udsagnet "Hjernedød medfører altid hjertedød i løbet af få dage, forudsat at patienten respiratorbehandles." er ikke korrekt. Det kan selvfølgelig være, at en person, som er hjernedød, dør i løbet af få dage, men det er ikke altid sådan. Teoretisk er det muligt, at et menneskes hjertedød sker efter få år. I praksis er det muligt at et hjernedød menneske ligger få uger på intensivafdelingen uden at hans/hendes hjerte dør. (eksempel: casus "Erlanger Baby")

Oftest medfører hjernedød et Diabetes Insipidus, som fører til sidst til hjertedødet. (Skrev 194.255.31.1 (diskussion • bidrag) 4. apr 2011, 21:07. Husk at signere dine indlæg.)

Hej 194.255.31.1, Du er meget velkommen til at rette artiklen, så den kommer til, at fremstå korrekt. --DanNav 5. apr 2011, 12:37 (CEST)

Ny artikel[rediger kildetekst]

Den nye artikel er ment som midlertidig. Da nogle læger og sygeplejersker, der arbejder med hjernedød og organdonation, har vurderet, at den tidligere artikel var direkte vildledende, arbejder de nu på en ny og bedre. Denne artikel ligger derfor indtil de bliver færdige, hvorefter den nye kommer på. Det er selvfølgeligt helt i orden, hvis andre udvikler denne artikel, men det forventes altså, at der kommer en ny, som tager udgangspunkt i den gamles struktur. Da artiklen om hjernedød kan blive læst af personer, som netop nu har fået at vide, at en af deres kære er hjernedød, og som googler ordet for at finde ud af mere, er det ekstremt vigtigt, at de oplysninger der ligger er korrekte og utvetydige. Derfor opfordrer jeg alle til, der ønsker at redigere i denne artikel til at være meget omhyggelige i deres ordvalg. --SStidsen 28. sep 2011, 13:40 (CEST)