Diskussion:Hob (datastruktur)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg er bachelor i datalogi ved Københavns universitet, og der bliver det anset som en fejl, hvis man brugte udtrykket "heap" i stedet for "hob". --Maitch 2. jun 2005 kl. 21:51 (CEST)

Det var stik modsat i min tid på datalogi på Århus universitet. Jeg vil ikke fortælle dig at du har uret, men vi er altså også nogle personer der mener at heap er det korrekte ord at bruge. -- Bruger:Wegge 2. jun 2005 kl. 21:57 (CEST)
Jeg har aldrig hørt eller læst betegnelsen hob om heap, men det er da et godt dansk alternativ. Bør siden flyttes til "hob (datastruktur)" ? Datamatikere lærer åbenbart ikke de danske betegnelser :-) --Rune Magnussen 2. jun 2005 kl. 22:04 (CEST)
Hvad mener du (Wegge) med stik modsat. Blev i forbudt at skrive hob, eller var heap bare standarden. Jeg ville mest bare påpege det, da jeg er sikker på, at heap er det mest brugte udtryk i danske kredse. Dog foretrækker jeg efter hjernevaskning fra universitet at bruge et udtrykket hob, som er mere dansk. Hvis flere er imod hob, så kan vi godt kalde det heap. Uanset hvad skal vi bruge omdirigering. --Maitch 2. jun 2005 kl. 22:11 (CEST)
Stik modsat betyder at folk ville se underligt på en der sagde hob i min studietid. Ikke mere. -- Bruger:Wegge 2. jun 2005 kl. 22:32 (CEST)
Hvis man slår op i en alm. engelsk-dansk ordbog, så bliver heap oversat med hob. Hvis vi søger på "hob datastruktur" i google finder man mange henvisninger til danske universiteter. Hvis man søger på "heap datastruktur" finder man flere sider, men mange af dem er pga. af en engelsk oversættelse. Det er tydeligt at hob bliver brugt i det nuværende danske universitetsmiljø, mens det højest sandsynligt ikke bliver brugt i erhvervslivet. Jeg synes vi skal kalde siden for "hob" med en omdirigering fra "heap", da dette er et dansk udtryk, som bliver brugt. --Maitch 2. jun 2005 kl. 22:57 (CEST)


Hob (datastruktur)[redigér wikikode]

Selvom jeg selvfølgelig er glad for, at mit ønske om hob i titlen bliver fulgt, så synes jeg det er lidt mærkeligt, at kalde en flertydig artikel for "Hob (datastruktur)" i det der ikke findes en artikel om "Hob". Måske skulle denne flertydige flyttes dertil, og dermed også indeholde links til Stjernehob og Galaksehob. --Maitch 2. jun 2005 kl. 23:34 (CEST)

Jeg lavede det på den måde fordi der er flere datastrukturer, der kaldes hobe. Desuden kommer 'heap' så til at referere til datastrukturer og ikke stjerne- eller meneskehobe. Jeg er ikke direkte imod en fælles flertydig artikel. --Rune Magnussen 2. jun 2005 kl. 23:41 (CEST)
Jeg har tænkt lidt over hvilke artikler, som man kunne oprette. Først og fremmest vil det være rart med en artikel om hobe (dvs. datastrukturen) generelt. Denne artikel kunne derefter pege på de forskellige varianter. Lidt lige som nu, men på denne måde vil denne side ikke være en flertydig, men bare en hovedside, som peger på sine undersider. Se evt. den engelske Heap, for hvad jeg mener. --Maitch 3. jun 2005 kl. 00:02 (CEST)
Altså fjernelse af flertydig-skabelonen og tilføjelse af en generel beskrivelse? God ide, men det orker jeg ikke nu. --Rune Magnussen 3. jun 2005 kl. 00:13 (CEST)