Diskussion:Holsten-mellemistiden

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Nu er alderen for Holsten-mellemistiden lidt kontroversiel, så det er måske ikke hensigtsmæssig at bruge den engelske Wiki som kilde, se f.eks. her:

  [1] --Lcl 14. jan 2011, 13:17 (CET)

  Enig, og tak for input. Jeg havde glemt min anden kilde (2) som nu er sat på - den angiver 410-390.000 år siden. Tag også et kig på Istid hvor jeg netop har revideret tiderne!
  Og yderligere input er velkomne. Også Cromer/Bavel er jo ikke ligefrem entydig! Jeg ville gerne hvis vi/jeg her på wiki - på en ikke alt for kompliceret vis - kunne viderebringe følgende
  • At for det første er der ikke på nogen måde taler om eksakte tider, selv hvis alle var enige ville tiderne være behæftet med en vis usikkerhed som man f.eks. kunne angive som +/- XXX år (måske?)
  • At istiderne er langt stykke hen af vejen er navngivne perioder. En periode med et navn er sådan set blot et værktøj for geologer, klimatologer o.s.v. så når man siger "Pleistocæn" ved man f.eks. at det er 2.588 mio. år siden til 11.600 år siden.
  • At vi i øvrigt taler om ændringer der foregår over hundreder, tusinder og titusinder af år
  • At der ikke er tale om statisk viden - ny forskning vil hele tiden ændre billedet - i nogle tilfælde måske drastisk!
  Jeg har prøvet at finde det på nettet, men ikke kunnet finde en officiel ICS liste for istider i Pleistocæn. Indenfor botanik bruger vi f.eks. ITIS når der er tvivl om de taksonomiske betegnelser.
  --Honymand 14. jan 2011, 20:53 (CET)

  Start en diskussion om Holsten-mellemistiden

  Start en diskussion