Diskussion:IBM

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
New York City Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt New York City, et forsøg på at koordinere oprettelsen af New York City-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

IBM går som firma længere tilbage end selve computeren. Før denne lavede de Tryk data kort.

Hvad er Tryk data kort for noget?

SebastjanJeg undrede mig også. Måske printplader (trykte kredsløb).

Ole


kapital på $80.000 ? det er da ikke ret meget ? BlueEel 8. Apr 2003 kl.16:15 (CEST)

Det er også en fejl, det skulle have været $80 milliarder. --Christian List 8. Apr 2003 kl.18:13 (CEST)

"IBM's historie begyndte flere årtier før udviklingen af computeren - før den tid, produceredes hulkortmaskiner." Jamen det var da også computere?? --Lars Helbo 6. dec 2005 kl. 21:42 (CET)

Faktisk går IBM's historie endnu længere tilbage, og firmatet lavede stempelure, vognvægte, pålægsmaskiner mm. Men det er en helt anden snak.
Hulkortlæserne regnes normalt ikke som computere, da de faktisk ikke udførte beregninger, men alene blev brugt til at registere data. Vi taler her om ca. 1890.
IBM's første virkelige forsøg i computerverdenen var vel samarbejdet med Harvard om udviklingen af Harvard Mark 1 (eller IBM Automatic Sequece Controlled Calculator) fra begyndelsen af 40'erne. Det var den første digitale computer udviklet i USA. Senere kom SSEC i 1948.
Men IBM gik først for alvor ind i computerbranchen i begyndelsen af 50'erne med deres IBM 701. Det var den første kommercielt fremstillede computer fra IBM. JKrons 6. dec 2005 kl. 22:07 (CET)

Start en diskussion om IBM

Start en diskussion