Diskussion:Ikke hårdføre

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad betyder Hardines Zone?

Malene 26. Apr 2003 kl.19:09 (CEST)


Hvad er referencerne til dette. Jeg har flere på listen i haven. De har ikke læst listen :-) Jone 13. dec 2003 kl. 00:21 (CET)Jon


Du kan søge med google på Hardines Zone

Hvilke har du i haven?

Vi har ikke haft en virkelig hård vinter i mange år.


Hej. Det med vinteren er nok rigtigt og jeg har dem ca 6 km fra Vesterhavet, men her er barskt på andre måder - blæst og salt.

+ flere andre sjældenheder som iflg: Alan Mitchell; Træer i Nordeuropa, Gad 1996 næppe findes i Danmark. MVH Jone 13. dec 2003 kl. 00:58 (CET)Jon


Jeg har så stor erfaring med de pågældende arter at jeg ikke mener at der er noget som skal ændres.

Oplysningerne i Træer i Nordeuropa er ca. 30 år gamle.

Hvad er de andre sjældenheder?


Hvorfra kommer din store erfaring?

Fra hukommelsen - er ikke hjemme (det kan da godt være at bogen er gammel og de ikke er så sjældne, men de gror ca 6 km fra Vesterhavet):

Forskellige thuja Kobberbirk 10-15 acere (rød, griseus, ruffinerve, pennsylvanica, gennala, davidii, fabri etc) Betula maximoviziana Sortbirk¨ Sort eg Rød eg Tyrkisk eg Frynse eg Pil med sorte gæslinger - husker ikke navnet Død mands finger Valnød Tyrkisk hassel Celtis occidentalis Catalpha bigon. Amerikansk fraxinus Platan Flere ilexarter Kinesisk ene - alm ene Uægte cypresser Hanesporetjørn +rød + hvid Vandgran Tax Lind Skyrækker Tretorn Tsuga +Alt det almindelige, stilkeg, sitka, ahorn, navr, elm, birk, rødel, sargent, ærtetræ, bøg, pil, frugttræer, lærk, koreagran, normannsgran, blågran, søjlegran, skovfyr, hassel, stornøddet hassel, hjertetræer, atlasceder.


Min erfaring kommer fra min morfar og fra at jeg har arbejdet i Arboretet, delles har jeg forsøgt at lave skov af ægtekastanier.

Død mands finger er en sjælden sort af blåbælg. Har du virkelig den, eller er det arten?


Jeg har den der hedder 'død mands finger' frugterne er ligesom store ærter og ligner med god vilje en finger med koldbrand. De er iøvrigt spiselige.

Sort eg har du virkelig den?

Ja - det er jeg næsten sikker på. Har plantet så mange de sidste år og ikke fulgt op med at skrive ned.


Jeg har i hvertfald 3 ægte kastanier og 3-5 hestekastanier. Hvor mange ægte kastanier fik du frem - såede du på friland - hvor fik du kastanierne fra. I Canada eksperimenteres med udvælgelse af hårdføre kastanier bl.a. der er en hjemmeside om det et sted.

Jeg har en rigtig god leverandør, han går kun ind for sjældenheder, som kan vokse i Vestjylland. Især fra asien. Mest asiatiske, sibirske og arter fra Nordjapan.

Glemte Kaukasisk Valnød og pseudoakacie (robinia)

Rød kornel ser iøvrigt interessant ud til mit læhegn, ved du hvor den fås?

MVH Jone 14. dec 2003 kl. 19:59 (CET)Jon


Jeg gætter på at jeg sådet ægetkastanier 4000 og frøene fik jeg alle mulige steder fra.

HVor mange spirede, i potter eller på friland?

Kaukasisk Valnød må næsten være Kaukasisk vingevalnød.

Ja - har en 7-8 stykker

Rød Kornel hentes med en saks eller spade hos naboen. En per 100m læhegn må være rigligt, at holde styr på.

Må finde en nabo :-)


Jeg har sådet dem på flere måder af flere omgange og de grode også godt, endtil at vi fik en lidt kold vinter, så var der ikke mange igen.


Ærgerligt. Jeg tror min leverandør kan lave så mange han vil, han sår i potter og holder dem frostfrit de første par vintre. Alle mine overlever.


Såee hvor længe? mine holdt i optil 15 år, Hvor har han frøene fra?


Kan finde ud af det. De er fra et dansk træ. Han har en kæmpe på 25 år.