Diskussion:Ilja Ivanovitj Ivanov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Efter at have undersøgt samtlige eksterne henvisninger, samt de angivne kilder er der kun én artikel fra The Scotsman samt en kreationistisk hjemmeside, der bekræfter at:

Citat I 1926 opfordrede politbureauet i Moskva det Videnskabelige akademi til at bygge en "levende krigsmaskine". Stalin udtalte at: "Jeg vil have en ny uovervindelig mennesketype. Der ikke kan føle smerte. Der er modstandsdygtig og ligeglad med kvaliteten af den føde den spiser." Citat

Alle andre kilder omtaler forsøgene som enten en gruppe videnskabsmænds initiativ, eller Ilja Ivanovitj Ivanovs eget initiativ. Hvis Stalins involvering skal omtales, som den faktisk ikke bliver på en:wiki, må det bestyrkes af andre end to journalister på The Scotsman og en flok kreationister!

mvh Per (PerV) 15. mar 2011, 00:31 (CET)


Hej. Jeg kan ikke læse russisk, men at basere så vidtrækkende forestillinger på en on-line artikel i "The Scotsman", som forøvrigt ikke selv oplyser nogen som helst kilde, er ikke i overensstemmelse med Wikipedias regler. Historien er endda nået til Videnskab.dk (07.07.13), så det er ikke uden betydning at lade påstandene stå at læse her, hvor uunderbyggede de så end er. Jeg kan som sagt ikke læse russisk, men mener med baggrund i ovenstående, at passagen bør slettes. RhinoMind (diskussion) 12. dec 2013, 01:53 (CET)
Stalincitatet er sandsynligvis et falsum, som det fremgår det af artiklen "Scientific Ethics and Stalin's Ape-Man Superwarriors" fra Scientific American,[1] der nu er citeret. Stalincitatet er derfor blevet slettet. --Eldhufvud (diskussion) 5. aug. 2022, 17:01 (CEST)Reply[svar]
  1. ^ Johnson, E.M. (2011) Scientific Ethics and Stalin's Ape-Man Superwarriors. Scientific American, 10. november 2011. Hentet 5. august 2022.