Diskussion:Intellektuel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Er kommet lidt i tvivl om ordet intelligentsia!

Har læst Intellektuel her er lidt forskellige definationer af ordet afhængigt af i hvilken tid det blev brugt.--Villy Fink Isaksen 3. apr 2007 kl. 15:06 (CEST)

Jej har lavet et alternativt forslag til denne artikel. Den kan ses på adressen Bruger:Harlekin96/intellektuel
Harlekin96 6. nov 2009, 12:27 (CET)

Har læst det og ser det som et personligt essay, fordi det ikke henviser til de nødvendige kilder til betragtningerne. --Sir48 (Thyge) 6. nov 2009, 13:22 (CET)
Jeg vil gerne tilføje, hvad der måtte være nødvendigt af kilder, men ikke uden en klar tilbagemelding om, at det vil være umagen værd. Jeg anser det absolut ikke for at være et personligt essay, men derimod for at at være en samling facts med relation til emnet. Den nuværende formulering drimod finder jeg hverken er synderligt rigtig eller synderligt interessant i øvrigt. Men bare rolig. Jeg skal nok lade være med at pille ved den uden at det opfattes som en hjælpsom håndsrækning. Hvis du mener min formulering er subjektiv og udokumenterbar, så vil jeg gerne vide konkret hvor.
Mvh. Harlekin96 6. nov 2009, 13:53 (CET)
Jeg mener ikke, at der kan fremføres konkrete sprogligt korrekte eksempler på, at ordet ikke anvendes om en eller flere personer, og introduktionen i artiklen er derfor forkert. Derimod er det helt rigtigt at intellektuel er betegnelsen for en åndsarbejder.Harlekin96 12. nov 2009, 08:24 (CET)