Diskussion:Isabella 1. af Kastilien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Spanien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spanien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Spanienrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Den engelske side siger hun var gift med Ferdinand II og ikke V

Der står også He became Ferdinand V of Castile when he married Isabella I of Castile, så jeg ved ikke hvad der er mest rigtigt. -- Christian List 21. Apr 2003 kl.21:16 (CEST)

Dronning Isabella I af Castile og Aragon, fødes i Madrigal de las Altas Torras, Spanien som datter af John II af Castile and Leon.

Vi har her et ekstremt eksempel på et problem som ikke sjældent optræder i den danske Wikipedia: Hvorledes udenlandske regenter skal benævnes.

At man på engelsk kan skrive John II of Castile and Leon indebærer på ingen måde at det samme er acceptabelt på dansk. Hvad kalder vi Castile? Castilien? Kastilien? Skal vi skrive Aragonien?

Her er en relevant side som forekommer mig tilforladelig: http://www.dansk-oss.com/malaga/reyes/

Har vi i øvrigt fastlagte regler for f.eks. franske konger: Louis/Ludvig XIV, eller engelske: Charles/Karl II?

Sebastjan


Jeg er helt enig i at vi bør have nogle standarder her, men jeg er ikke godt nok inde i de royale titler til at jeg kan lave dem. Jeg foreslår at du enten udvider sektion om Historiske navne og titlerWikipedia:Navngivning og/eller laver en ekstra side med en fyldig beskrivelse. Hent eventuelt inspiration fra den engelske side http://www.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Naming_conventions_(names_and_titles)

Christian List 26. Maj 2003 kl.20:02 (CEST)