Diskussion:Jørgen Ryg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Fremragende eller kompetent[rediger kildetekst]

Jeg har netop oprettet "Jørgen Ryg" og fik skrevet, at han i sine unge dage var en fremragende jazz-trompetist. Dette er blevet rettet til "kompetent" jazz-trompetist. Hvad er der galt med "fremragende"? Er den opfattelse for subjektiv?

Vi har her på Wikipedia en hovedregel med, at artiklerne skal skrives neutralt. "Fremragende" virker ikke særligt neutralt. Ligeledes skriver vi heller ikke, at visse personer er fremragende skuespillere, politikere eller andet. --Maitch 3. jun 2005 kl. 16:22 (CEST)
Hmm, rettelsen synes for mig at være unødig. Jeg har ikke noget stort kendskab til jazz, men hvis det er en alment opfattelse i jazzkredse at Jørgen Ryg spillede fremragende, er der ikke noget forgjort i at skrive dette. Jeg opfatter det som en objektiv beskrivelse. Byrial 3. jun 2005 kl. 20:08 (CEST)
Kompetent er også subjektivt, da det antyder, at han "da godt kunne finde ud af at spille, men heller ikke mere", hvilket er en markant underdrivelse mht. Jørgen Ryg. Jeg har derfor fjernet "kompetent", vi behøver ikke et vurderende tillægsord. Dog ville det selvfølgelig være fint med en kilde, der vurderede hans kvalitetet som musiker og beskrev hans musikalske karriere.--Batmacumba (diskussion) 9. apr 2018, 10:16 (CEST)