Diskussion:Jens Søndergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Nedenstående er flyttet fra artiklen Jens Søndergaards Museum, - kan evt. indarbejdes i denne artikel:

Jens Søndergaard – en kort biografi[redigér wikikode]

Jens Søndergaard blev født på Mors i 1895, men voksede op i Thy i landsbyen Hurup. Søndergaard blev som ung uddannet malersvend, hvorefter han rejste til København for at starte på Statens Tegnelærekursus, hvilket han ikke gennemførte. I 1919 startede han på Kunstakademiet i København, som han dog heller ikke gennemførte.

Jens Søndergaard er en af Danmarks anerkendte ekspressionistiske kunstnere fra miden af 1900-tallet. Han debuterede på ”Den Frie Udstilling” i København i 1919. Op igennem 1930’erne og 1940’erne opnåede Jens Søndergaard stor anerkendelse for sit arbejde. Han udstillede på mange af landets museer og flere steder i Norden, Europa og USA. Jens Søndergaards malestil var ekspressionistisk, og han brød med samtidens regler for hvordan man arbejdede med farver, linjer, figurtegninger og perspektiv, og han var i sit udtryk nyskabende. Jens Søndergaard boede i København, men tog om sommeren ud i det danske landskab for at male. Især tog han til Nordvestjylland, hvor han malede de landskaber, han i dag er så kendt for. (16. jan 2012, 15:05‎ Bruger:Lemvigmuseum)

slut flytning - Nico 16. jan 2012, 18:01 (CET)