Diskussion:Jesu fristelse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ezekiels fyrre dage[rediger kildetekst]

I afs AdamTjørnebjerg (diskussion) 9. sep 2018, 12:53 (CEST)

I afsnittet om tallet fyrre i Bibelen nævnes eksemplet med Ezekiel. Her hentydes til en historie om hvordan Ezekiel skulle ligge 40 dage


Der er to problemer her:

Dels, at der står Israel i afsnittet, hvilket jo er en decideret fejl, da historien foregår i en tid, hvor landet var splittet i to dele: Israel og Juda.

Det var, som tidligere nævnt, Judas synd han skulle bære i de fyrre dage, og ikke Israels. Dem måtte han sone ved at ligge 390(!) dage på venstre side.

Det andet er symbolikken i tallet fyrre. Ezekiel skal ligge der, en dag for hvert år de har syndet, ikke fordi fyrre er et specielt tal.


Dermed ikke sagt at Ezekiel skal fjernes, man kunne bare let få opfattelsen, at tallet i den sammenhæng bruges fordi det er et specielt tal.

Forøvrigt var Jesus jo også fyrre dage på jorden efter opstandelsen.

AdamTjørnebjerg (diskussion) 9. sep 2018, 13:00 (CEST)

Ezekiel skulle ligge fyrre dage på højre side AdamTjørnebjerg (diskussion) 9. sep 2018, 13:02 (CEST)