Spring til indhold

Diskussion:Jesuskirken

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
[rediger kildetekst]

Robotten har i flere tilfælde konstateret at den/de følgende eksterne henvisning(er) ikke er tilgængelige. Vær venlig at kontroller at dette er tilfældet, og ret eller fjern dem fra artiklen.

--WeggeBot 25. feb 2006 kl. 00:55 (CET)

Link tjekket - det virker. --Malene Thyssen 25. feb 2006 kl. 11:39 (CET)

Kirken er meget udansk i sin indretning

Det står mig noget uklart, hvad det udanske består i. Ud fra beskrivelsen virker det rimeligt at beskrive den som noget utraditionel i sin indretning, men det ville den vist have været uanset hvor, den var blevet opført. --Heelgrasper 19. mar 2006 kl. 21:23 (CET)

Billedadvarsel

[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

88.134.44.28 satte slettemarkør No source sinceImage:Jesuskirken_2006-03-12.jpg: no author / soruce;

-- CommonsTicker 27. jan 2007 kl. 23:13 (CET)

Billede af korsfæstelsen

[rediger kildetekst]

Gengivelse af Johannes D¢beren og Maria Magdalene ved korsets fod er usædvanligt (efter NT var D¢beren da forlængst henrettet!). Kan nogen kilde oplyses? -- Sebastjan 07. juni 2007 kl. 09:30

Jeg finder det også noget usædvanligt, men hvis man kigger på Billede:Jesuskirken Copenhagen altar.jpg fremgår det (især hvis man lige klikker en gang på billedet og får det i stort format), at der er tale om Maria Magdalene og Johannes Døberen (og ikke det mere traditionelle: Jomfru Maria og apostlen Johannes). Mon det hører til de ting, der kommer ind under: "Kirken er meget utraditionel i sin indretning og har af nogle været kritiseret for at være blasfemisk, Carl Jacobsen var selv karakteriseret af sin egen præst som en fritænker." Det kan dog også tænkes, at man ikke skal betragte motivet som en traditionel korsfæstelsesscene. Det ville fx forklare, at Paulus tilsyneladende også ses knælende ved korset en tand længere væk end Maria Magdalene. --Heelgrasper 16. jun 2007, 10:03 (CEST)

Tvivlsomt indhold

[rediger kildetekst]

Denne artikel ser ud til at indeholde spekulationer og vurderinger af forfatteren. Hvordan kan den overholde Wiki's principper? For eksempel:

"Den egentlige kirkes nærmeste forbillede er Notre-Dame-la-Grande i Poitiers i det vestlige Frankrig. Kirken er meget utraditionel i sin indretning og har af nogle været kritiseret for at være blasfemisk, Carl Jacobsen var selv karakteriseret af sin egen præst som en fritænker. Pudsigt er det, at der sidder et pentagram på alteret, og bagsiden af kirken er prydet med to søjler og en bue med nogle af tegnene fra dyrekredsen mejslet ind, som er båret af hovederne af hhv. ”Den Grønne Mand” og ”Den Hornede Gud”. Toppen af buen bærer et ligebenet kors med et omvendt pentagram."

Det virker som en samling postulater. Der er ikke nogen som helst referencer for betragtningerne i artikelen. Der er ikke nogen standard orientering af et pentagram og det er et symbol brugt i rigtig mange kirker, under forståelsen af at det er et kristent symbol. Så det er ikke særligt pudsigt overhovedet. Pentagrammer er almindelige især i gotiske kirker, og den kan vende med et hjørne op eller ned, det har ingen betydning overhovedet. Ideen om at den ene form skulle være "omvendt" startede førdst efter en så kaldt "Satanist", Anton LaVey, begyndte at bruge symbolet sammen med et omvendt kors. Korset har selvfølgelig en orientering, men det gælder ikke for pentagrammet. 109.56.179.119 5. apr 2020, 11:39 (CEST)