Diskussion:Jetmotor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Vedr. afsnit "overlydsdrift"[redigér wikikode]

Det ville være dejligt hvis man (evt. i en underartikel overlydsflyvning eller lignende) nærmere kunne beskrive de fysiske problemer (udfordringer) ved denne overlydsdrift. Den nuværende tekst ser fornuftig ud, men gør mig ikke særligt meget klogere, ligesom "den jævne dansker" måske ikke ved hvad jeg taler om hvis jeg siger at en kroghejsbil ikke kan tømme frontloadercontainere... :-) G®iffen 11. okt 2006 kl. 17:13 (CEST)

Se http://en.wikipedia.org/wiki/Jet_engine#Supersonic_inlets --Necessary Evil 11. okt 2006 kl. 18:35 (CEST)

Kunne man ikke bruge ordet "blæser" som oversættelse af "fan"?--Lcl 6. dec 2006 kl. 22:51 (CET)


Spørgsmålet er snarere om ordet skal oversættes. Mange brancher bruger engelske termer, herunder flybranchen. Læserne skulle gerne bruge wikipedia til noget. Hvis nu man skrev flagreskive (floppy disc), hårdskivedrev (hard disc drive), luftsæk (air bag), Mikroblød KraftPeg (Microsoft PowerPoint), dfs digital flerformåls skive (dvd), ks-lkh kompakt skive-læs kun hukommelse (cd-rom) ville wikipedia ikke kunne bruges af den virkelige verden.
Jeg er selv flymekaniker og vi bruger engelsksprogede manualer. Vi kalder det Fan'en eller lavtrykskompressoren. Der er vel en grund til at det ikke hedder en "turboblæsmotor", "turbopropelmotor" eller "turboventilatormotor" men en "turbofanmotor". Necessary Evil 7. dec 2006 kl. 01:10 (CET)

Evt. flytning til turbojetmotor[redigér wikikode]

Som artiklen ser ud i dag, så handler den kun om turbojetmotoren. Pulsjet, ramjet, scramjet er ikke særligt berørt.--Lcl 22. jun 2007, 19:36 (CEST)

Mod flytning: Turbojetmotoren er 'hjertet' i turbofan-, turboprop- og turboskaftmotorer. Indtil videre er turbojetmotoren forudsætningen for de førnævnte motorer og danner en hovedartikel for jetmotorer. Indtil nogen skriver lange artikler om pulsjet, ramjet og scramjet, kan man nøjes med små afsnit i denne artikel. Disse motorer anvender jo divergente og konvergente kanaler ligesom turbojetmotorer. Indtil videre vil det se mærkeligt ud at gentage divergent/konvergent-delen på 7-8 jetartikler. Necessary Evil 22. jun 2007, 20:06 (CEST)
Enig, mit indlæg var en indirekte opfordring til at få nævnt disse mere eksotiske typer i artiklen. Du har jo tilsyneladende forudsætningerne?--Lcl 22. jun 2007, 20:17 (CEST)
Jeg har ikke tid, der er en krævende herre på Perm der stiller svære spørgsmål :-) Necessary Evil 22. jun 2007, 21:34 (CEST)