Diskussion:Kårde

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

skydevåbnene[rediger kildetekst]

Var det skydevåbnene som betød at man lage panseret, og derved blev man sårbar overfor den lette hurtige Kårde? Dysse 20. jul 2011, 23:32 (CEST)

Svar: Ifølge "The history and Art of Personal Combat" af Arthur Wise, var det skydevåbnene, som paradoksalt nok opfandt fægtningen. Før da havde man panser på i krig, hvor egentligt kun tunge våben, som økser og stridshammere kunne gøre skade. Man havde et sværd med i kamp, men det var et sekundært våben. Men med skydevåbenens indtog blev panseret lettere og her var de noget tungere stridshammere ikke meget bevendt mod en hurtigere og næsten lige så farlig sværdklinge. (Skrev 212.237.135.182 (diskussion) 20. nov 2018, 16:28. Husk at signére dine indlæg.)