Diskussion:Køkkenmødding

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

(NEJ! primært i det tidlige forår - omkring marts-april)[redigér wikikode]

Why don't you use this discussion-functionality or just correct ist, if not correct?

I just did it for you. If you don' like it, pleas diskuss here. Thank you. (på dansk naturligtvis ;) )

217.233.35.5 19. nov 2006 kl. 12:25 (CET)

Tidsperiode[redigér wikikode]

Køkkenmøddingernes vækst stoppede først med overgangen fra jægerstenalder til bondestenalder. Nej! Køkkenmøddingerne er mest kendt fra Ertebøllekulturen, men fortsatte i høj grad også ind i yngre stenalder (bondestenalderen). Ovennævnte tekst er flyttet fra artiklen. Er der nogen der kan afklare dette? Mvh Danielle 19. nov 2006 kl. 12:27 (CET)

Sambaqui?[redigér wikikode]

Ordet bruges af og til som direkte lån - "kokkenmodding" - eller som oversættelseslån - fx engelsk "kitchen midden" - i arkæologisk faglitteratur på andre sprog end dansk. Oftere bruges dog ordet sambaqui om forhistoriske skaldynger.

Jeg skal ikke gøre mig alt for klog på emnet, men jeg har min tvivl om rigtigheden af ovenstående. Kigger man lidt på interwikis har jeg svært ved at se "sambaqui" brugt i særligt omfang. Køkkenmødding i diverse udformninger virker til at være det mest brugte udtryk. --Heelgrasper 15. jan 2011, 06:39 (CET)