Diskussion:Kalø Slotsruin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg vil mene at artiklens nuværende fokus er på slottet snarere end ruinen - der er 4½ linje om ruinen, mens størsteparten af teksten er om slottet. --Palnatoke 17. jan 2009, 20:28 (CET)

  • Kalø Slot ophørte med at eksistere i 1600-tallet. Som borger i det syddjurske ved jeg, at alle vil omtale stedet som ruinen fremfor slottet. Derfor foretog jeg flytningen. Desuden er der også den generelle diskussion omkring - hvad er et slot? Hvis man definerer det som en kongelig residens, bør man snarere tale om Kalø Borg, da der aldrig har været et kongeligt hof på Kalø. Sommer 18. jan 2009, 01:02 (CET)
"Slot er betegnelsen for en residensbygning af repræsentativ karakter, som i reglen er opført eller har været bolig for kongelige og/eller fyrstelige personer..." ifølge vores artikel om slot. Så ordet slot behøver ikke væere et problem. Vi plejer at navngive artikler efter det mest anvendte udtryk. Og vi har også Absalons Borg selvom den også er en ruin. --MGA73 21. mar 2009, 21:29 (CET)