Diskussion:Kalundborg Radiofonistation

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har absolut ingen forstand på KR, men jeg har alligevel prøvet at oversætte artiklen. Jeg anbefaler PÅ DET KRAFTIGSTE at nogen retter den til! --Lhademmor 9. feb 2006 kl. 10:14 (CET)

Foruden andre betænkeligheder ved artiklen er jeg usikker med hensyn til betydningen af Radiostation (eller Radiofonistation).
I radioens (danske) barndom var det noget af en bedrift at give lyttere overalt i landet mulighed for at modtage Statsradiofoniens (som det dengang hed) programmer. Problemet løstes ved anlæggelse af en langbølgesender centralt i landet, sc. i Kalundborg. Dette blev da også ustandselig fremhævet, idet ethvert program annonceredes med "Danmarks Radio - København–Kalundborg" (hvornår ophørte man med dette?). Kalundborg betragtedes således som en vigtig radio(foni)station.
I dag, hvor teknologiske fremskridt har skudt disse forhold i baggrunden, vil man (efter min sprogfornemmelse, støttet af søgning) ved en "radiostation" snarere forstå en organisation (institution, eller hvad man vil) som producerer et radioprogram (en kanal).
Hvis man er enig, kunne vi måske bedre kalde artiklen f.eks. Kalundborgsenderen (jf. den engelske artikel).
Sebastjan 09. feb. 2006 kl. 10:35 (CET)

Med hensyn til navnet på senderen, kan jeg henvise til DRs hjemmeside på dette link [1], hvoraf det fremgår, at senderens officielle navn er Kalundborg Radiofonistation--Lcl 23. jan 2007 kl. 22:16 (CET)

DCF77 er en standard -ikke en radiomodtager, jf. DCF77--Lcl 28. jan 2007 kl. 17:02 (CET)

Jeg har låst siden så I kan få snakket om problemet --Lhademmor 28. jan 2007 kl. 18:04 (CET)

Mast/tårn?[rediger kildetekst]

Jeg er ikke helt enig i kategoriseringen af radiomaster som tårne. Så skal Hove-senderen, Gladsaxe- og Næstved-ditto også være tårne? Hvor små sendemaster er også tårne? Hvad med en kategori:Radiomaster? --Jørgen 31. maj 2007, 01:29 (CEST)Svar[svar]

Enig. Jeg tilbageruller indtil videre,. --Lhademmor 31. maj 2007, 09:54 (CEST)Svar[svar]