Diskussion:Kammermester

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sebajstan rettede den latinske betegnelse fra camerarii til camerarius. Det er sikkert ganske korrekt, men kan nogen forklare mig hvorfor en pertentlig historiker som William Christensen direkte skriver, at den latinske betegnelse er camerarii?--Heelgrasper 29. jun 2005 kl. 09:37 (CEST)

-ii er vel en bøjning - måske endda flertal. Skriver Christensen om flere kammermestre? --Palnatoke 29. jun 2005 kl. 09:40 (CEST)
Camerarius optræder faktisk også i art. Kæmner. -- Sebastjan 29. juni 2005 kl. 09:45 (CEST)
Han skriver ordret: "Embedet er gammelt, idet der nævnes Camerarii, (som Indehavernes latinske Betegnelse lyder), allerede i det 12. Århundrede, men om dets Karakter i ældre Tid vides meget lidt." Jeg må indrømme, at jeg i første omgang havde læst indehavernes som indehaverens, så det har nok noget med flertal at gøre. Og ja, Sebastjan, jeg har set, at ordet optræder i artiklen om kæmnerembedet. Jeg sagde jo også, at du uden tvivl havde ret. Jeg ledte bare efter årsagen til, at William Christensen skriver noget andet.--Heelgrasper 29. jun 2005 kl. 09:49 (CEST)
Indehaverne - vel derfor flertal. --Palnatoke 29. jun 2005 kl. 09:51 (CEST)