Diskussion:Kannibalisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"Hos mennesket ses kannibalisme i forbindelse med tre situationer"[rediger kildetekst]

"Hos mennesket ses kannibalisme i forbindelse med tre situationer"

Hvad med kannibalisme som følge af seksuelt afvigende, som f.eks. den tyske kannibal Armin Meiwes der spiste en. Eller diverse massemordere der ofte partere og spiser deres ofre? Rune X2 4. nov 2006 kl. 15:09 (CET)

  • Nu er det blevet til "hovedsageligt" - Fnielsen 5. nov 2006 kl. 17:18 (CET)

fra en slettet side. Kannibalisme er betegelse for det at spise menneskekød.

Man må skelne imellem to former for kannibalisme den som skyldes desperat sult og nød. Og den som skyldes særlige traditioner.

Hunger Kannibalisme[rediger kildetekst]

Under Anden Verdenskrig var der mange tilfælde af kannibalisme. Men der var også et tilfælde hvor et fly faldt ned i Andesbjergene og de overlevende måtte æde hinanden.

Traditionel Kannibalisme[rediger kildetekst]

Mange stammer er eller har været i indbyrdes konkurrence om jord og levemuligheder. Og disse stammer lå der for i endeløse krige, hvor der naturligvis blev dræbt mennesker. Men ofte forsøgte man mere at skræmme fjenderne fremfor risikere at miste en kriger som man så kom til at mangle i morgen. Det var derfor en særlig stor sejr hvis man kunne føre en fjendes lig med hjem. Da det jo er nærliggende at fejre denne særlige store sejr, med en fest hvor alle gæster fik en lille bid af den døde fjende.

Variations mulighederne af kannibalisme er meget stor. Det særlige er altid at menneskekød er kosbart, og at man spiser det sammen med nogen andre. Kannibalisme optræder derfor det meste kun i rituel sammenhæng som et offermåltid. Dette er baseret på en forestilling om at den ofredes kraft kan erhverves gennem fortæring af dennes kød.

Den kristne nadver kan i sin katholske (transsubstantiations læren) form siges at være baseret på samme forestilling. Deltagerne i nadvermåltidet, som består af kristi legeme og blod, for igennem dette del i kristi egenskaber.

Eksistens af kannibalisme[rediger kildetekst]

Det ville være rart, hvis der var nogen der kunne bevise at der "med sikkerhed" eksisterer kannibalstammer. Er der nogen, der rent faktisk har *videnskabeligt* bevis for det, eller er det udtryk for gamle forestillinger, når det fastslås så ensidigt?

Niels Pedersen, 22/10 16.22

har skrevet om på teksten[rediger kildetekst]

som det kan ses har jeg lavet om på teksten, og skal lige læse lidt mere om kannibalisme inden jeg forsætter

Algiz 21. feb 2008, 17:05 (CET)