Diskussion:Kirkegård

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

I Danmark er næsten alle begravelsespladser kirkegårde under folkekirken

Dette trænger til præcisering. Spørgsmålet kommer nær på det endnu uløste problem: Hvem ejer kirkebygningerne? (Mange af dem er selvejende, hvad der måske tillige gælder de tilhørende kirkegårde. Men nogle personer hævder med en sælsom logik at en selvejende kirke ikke er selvejende. Kan vi komme løsningen nærmere?) -- Sebastjan 21. aug. 2005 kl. 08:40 (CEST)

Peter Schindler fortæller i sin selvbiografi at han omkring 1925, da han var præst for en lille katolsk menighed i Rudkøbing, havde en kontrovers med stedets provst som mente at have monopol på at begrave på kirkegården. -- Sebastjan 21. aug. 2005 kl. 09:05 (CEST)

Jeg overvejede at bruge flertalsformen folkekirker, men blev betænkelig ved, om det ikke også kunne give anledning til forvirring. Sagen, der søges formidlet, er, at de fleste begravelsespladser i Danmark er kirkegårde, og at de fleste kirkegårde er knyttet til den lokale kirke (dvs. en kirke, der tilhører folkekirken), der administrerer den. Den nuværende formulering læner sig op af http://www.km.dk/publikationer/krg/krg.htm : Folkekirkens godt 2.100 kirkegårde er med ganske få undtagelser de eneste begravelsespladser i Danmark.--Heelgrasper 22. aug 2005 kl. 01:50 (CEST)
Gad vide om man regner de kommunale kirkegårde med i "Folkekirkens godt 2.100 kirkegårde"? --Palnatoke 22. aug 2005 kl. 06:08 (CEST)