Diskussion:Kirkeskat

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg synes, at artiklen ser lidt hånende ned på kirken med et ord som "medlemskontingent". Det er en skat, der pålignes medlemmer af Folkekirken. --hansjorn 2. aug 2005 kl. 07:42 (CEST)

Artiklen har generelt et ordvalg, der svagt antyder, at den er skrevet af en modstander af kirkeskatsystemet. Fx forenkles det relativt komplicerede forhold mellem staten og folkekirken mht. udveksling af ydelser. En større udredning af det forhold hører ikke hjemme her, men om ikke andet burde det antydes i artiklen. Selve ordet medlemskontingent har jeg ikke så meget imod. --Heelgrasper 2. aug 2005 kl. 13:08 (CEST)
Tak til Troels for en lille forbedring - og så: Hvor kompliceret kan det være? Kirkeskatten går til at vedligholde kirkerne med en enkelt og vigtig undtagelse: Aflønningen af præsterne, der sker via Finansloven. Tilbage står så arbejdet med kirkebøgerne, der måske går lige op med aflønningen - ellers burde der være en skarp skillelinie mellem stat og kirke. Ret mig gerne, hvis jeg er fejlinformeret.--hansjorn 2. aug 2005 kl. 17:44 (CEST)
Jeg har skrevet yderligere en præcisering og er så dristig at mene, at artiklen nu er ret tæt på at være neutral. Derimod er "vægtfordelingen" skæv. Den første linje bør nok udbygges; men dét skal gøres af andre end mig. --Troels Nybo 3. aug 2005 kl. 08:46 (CEST)

Kirkeskattens størrelse[rediger kildetekst]

Artiklen påstår, at kirkskattesatsen svinger mellem 1 og 1,55 procent. Det kan vist ikke passe. Iflg http://www.familieadvokaten.dk/Emner/673.html var laveste sats i 2005 0,42% i Gentofte Kommune.--C960657 26. maj 2006 kl. 18:54 (CEST)