Spring til indhold

Diskussion:Konsulat

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg havde ikke så meget at tilføje, men håber folk kan fylde noget mere på. Så bare ikke pænt ud med et rødt link fra forsiden :-) --Snailwalker 5. feb 2006 kl. 14:05 (CET)

Forskellige typer af konsulater[rediger kildetekst]

Må jeg foreslå at der tydeligt skelnes mellem generalkonsulater (med udsendte diplomater) og honorære konsulater (med typisk ulønnet lokal bemanding). Jeg ved ikke umiddelbart nok til skrive løs, men hvis nogen gør det, ville det være rart med en grundig forklaring ... Byrial 30. jun 2006 kl. 15:24 (CEST)

Jeg mener bestemt at vide at en generalkonsul for Danmark ikke nødvendigvis er udsendt (eller behøver at tale dansk). -- Sebastjan 30. jun 2006 kl. 15:32 (CEST)

Det danske udenrigsministerium skriver på deres hjemmeside:

Danmark har 69 ambassader og 11 generalkonsulater foruden en række handelskontorer i udlandet, som har udsendte danske medarbejdere. Her kan du altid få hjælp og gode råd på dansk.

Og:

Ud over ambassaderne, generalkonsulaterne og handelskontorerne har Danmark godt 450 såkaldte honorære konsulater i udlandet. De honorære konsulater har normalt ikke dansktalende personale. En honorær konsul er ofte en statsborger i opholdslandet, som Danmark har udpeget til at varetage lokale danske interesser. Konsulen får ikke løn for sit arbejde, men vil forsøge at hjælpe en dansk statsborger, som kommer i vanskeligheder, så godt som muligt.

Ud fra det kunne man tro at en generalkonsul er en udsendt diplomat. Byrial 30. jun 2006 kl. 15:42 (CEST)

Jeg kan kun tale om Malta, som måske er en undtagelse. -- Sebastjan 30. jun 2006 kl. 15:48 (CEST)

En generalkonsul kan være såvel udsendt som honorær. Udsendte konsuler er normalt generalkonsuler, men der forekommer - især i større udenrigstjenester end den danske undtagelser herfra.

Diplomat