Diskussion:Krigsforbrydelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"De fleste krigsforbrydere bliver dømt ved krigsforbrydertribunalet i Haag." - gør de? --Palnatoke 20. nov 2005 kl. 23:27 (CET)

En mere korrekt formulering ville nok være noget i stil med: "De fleste retssager om krigsforbrydelser bliver i dag ført ved krigsforbrydertribunalet i Haag".--Heelgrasper 21. nov 2005 kl. 14:09 (CET)

Mja... nej. I og med at den internationale straffedomstol (krigsforbrydertribunalerne var forgængere for domstolen) "kun kan gribe ind, når en national domstol ikke kan eller vil gøre det selv" (eller som det siges på danmark.dk: "Den skal alene dømme i situationer, hvor national strafforfølgelse ikke kan udøves eller ikke vil være et effektivt middel"), må det formodes at de fleste sager klares ved de nationale (civile eller militære) domstole, så jeg køber ikke påstanden udokumenteret. Der skal tal på bordet. --Palnatoke 21. nov 2005 kl. 14:46 (CET)