Diskussion:Krypteringsalgoritme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kan vi blive enige om at ingen kryptering i hele verden er umulig at dekryptere? Dette forudsat at man har den tid og de tekniske forudsætninger der skal til uden at have "nøglen"? Efter mange forskellige tekniske jobs tror jeg godt at det kan lade sig gøre. Hvad mener i??

Med venlige tekniske hilsner Michael

Jeg mener faktisk at det må være mulig at lave en manuel kryptering, hvor det, hvis det lykkes at dekryptere uden at kende nøglen (selvfølgelig lidt afhængig af hvad der medgår i udtrykket "De tekniske forudsætninger"), må være held. Den vil selvfølgelig være upraktisk og langsommelig af kryptere og lige så upraktisk og langsommelig at dekryptere, men her taler vi jo kun om den teoretiske mulighed for at gøre det. JKrons 16. jul 2008, 15:52 (CEST)
Beviseligt ubrydelig kryptering er faktisk mulig med et "one-time pad". Det kræver "blot" at nøglen er lige så lang som klarteksten (besværligt), og at nøglen er "sandt tilfældig" (dvs. ikke genereret af en computer). En sådan algoritme er bl.a. anvendt til den "varme linie" mellem Det Hvide Hus og Kreml under den kolde krig. --Martin Manscher 31. dec 2008, 11:39 (CET)

sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Forslaget er måske forhastet. --Villy Fink Isaksen 24. nov 2008, 13:14 (CET)

Har sammenskrevet Kryptografisk algoritme med Kryptografi --Martin Manscher 31. dec 2008, 11:39 (CET)