Diskussion:Landskabsmaleri

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Artiklen Landskabsmaleri har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 49, 2010.

Huskeliste for Landskabsmaleri: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

"Efter middelalderligt kirkesyn var naturlivet, som det rørte sig i sø og skov, mark og bjerg, fyldt med onde dæmoners magt"

Det vil jeg egentlig også gerne se nogle kilder til (det er ikke mig, der har tiføjet taggen). Jeg tror snarere, forklaringen er, at middelalderens maleri næsten altid har et religiøst motiv, og at landskabsmalerier ansås for irrelevante - i hvert fald som hovedmotiv. Derimod findes der masser af malerier fra denne tid, hvor landskabet fuldstændig dominerer baggrunden. Så jeg tvivler lidt på den med dæmonerne. --Thathánka Íyotake 9. dec 2010, 02:37 (CET)

Det er direkte kopi af Salmonsens! http://runeberg.org/salmonsen/2/16/0648.html --Villy Fink Isaksen 9. dec 2010, 04:20 (CET)