Diskussion:Liberia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
BlankMap-World.svg Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Det kan nok diskuteres om slaverne "slog sig ned" i Liberia. Landet blev købt for småpenge og tingeltangel til frigivne amerikanske slaver (deraf navnet Liberia), i forbindelse med at slaverne blev frigivet i USA efter borgerkrigen. Læs mere om "American_Colonization_Society" der koloniserede området på amerikansk Wikepedia [1] Jeg har set foto af frigivne slaver køre i hestevogn med lokale tjenere stående bagpå i uniformer. De tidliger slaver tog selv slaver. At begynde Liberias historie i 1980 er for for sent for at forstå den borgerkrig der startede på det tidspunkt, bla. pga. konflikter mellem den oprindelige befolkning og kolinimagten i form af frigivne slaver fra sydstaterne. (Skrev 212.242.105.204 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)