Diskussion:Liturgiske farver

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er de beskrevne farver ikke fælles for praktisk taget alle de "vestlige kirker", altså den romerske-katolske kirke og de kirker, der siden reformationen er udgået herfra? I så fald virker {{dansk synsvinkel}} lidt overdrevet, selv om artiklen selvfølgelig ikke behandler emnet fuldt ud. --Heelgrasper 27. jan 2006 kl. 14:58 (CET)

Jeg kiggede på de interwiki-linkede artikler, og nej - det forekom mig at farverne varierede en pæn del. --Palnatoke 27. jan 2006 kl. 15:05 (CET)
Jo, farverne er nok stort set fælles. Men de kirkefester hvor de anvendes er det næppe. I katolske kirker fejres en masse Mariafester, samt fester for andre helgener som æres lokalt. Dette falder uden for den nuværende artikel. -- Sebastjan 27. jan. 2006 kl. 15:10 (CET)