Diskussion:Loke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Finns bild att hämta på svenska Wikipedia. Den fjättrade ankan 7. nov 2003 kl.18:37 (CET)

det er forkert at betagte loke som ond. dualismen god/ond er af kristen oprindelse og findes ikke i den nordiske mytologi. som nævnt reder loke ofte guderne ud af forskellige kniber bl.a. i histoiren om hvordan han fødte sleipner (ja han er "mor" til sleipner!. dette ses også iog med at flere guder er børn af eller forældre til jætter. i nogle tilfælde er jætter endda blevet ophøjet til guder (Skade -Vinterens gudinde), guderne er heller ikke ufejlbarlige eller entydigt gode. dette ses bla i at Odin alfaderen ikke altid er god at henvende til i tilfælde af krig. hvis han hellere vil have dig i asgård, ja så tabes krigen og man bliver dræbt. alt i alt ikke et billede af det onde mod det gode som i kristendomemen.

Loke = ildgud?[redigér wikikode]

Man hører nogen gange Loke beskrevet som en gud for ild. Er dette autentisk, eller er det en misfortolkning? Kan nogen uddybe? SpectrumDT 16. okt 2007, 22:10 (CEST)

Hel under Ragnarok[redigér wikikode]

I teksten står: "Alle tre monstre spiller fremtrædende roller ved Ragnarok, hvor de hver slår nogle af de mægtigste guder ihjel" Jeg kan ikke finde henvisninger til at Hel gør andet, end at drage med Naglfar. Dette bør rettes eller en henvisning tilføjes. (skrev 85.82.224.187 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Dvs. at han var symbol på menneskens totale afhængighed af naturens kræfter.[2][redigér wikikode]

Man kan vel ikke slutte fra at Loke fungerer som et bindeled mellem Gudeslægten og Jætteslægten til, at han symboliserer menneskets totale afhængighed af naturens kræfter. Det virker som en reduktionistisk fortolkning, også fordi vores begreb om naturens kræfter er vil være en anakronisme i den sammenhæng.