Diskussion:Lukas

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Genitiv af Paulus[rediger kildetekst]

I 1992-oversættelsen af Bibelen har man forladt de gamle genitivformer af i hvert fald nogle af navnene, deriblandt Paulus. Nu står der konsekvent Paulus', blot et enkelt eksempel her: ApG 19: v28 Da de hørte det, blev de rasende og begyndte at råbe: »Stor er efesernes Artemis!« v29 Urolighederne bredte sig til hele byen, og alle som én stormede de hen til teatret og slæbte Paulus' ledsagere, makedonerne Gajus og Aristark, med. http://www.bibelselskabet.dk/danbib/web/bibelen.htm . Jeg vil foreslå, at vi derfor også forlader Pauli og går over til Paulus'. --Brams 29. maj 2006 kl. 22:01 (CEST)

Den kan jeg kun støtte - det var også det, jeg havde skrevet oprindeligt, inden det blev ændret. Dog havde jeg ikke den lille ' på. Men jeg gider ikke indgå en større polemik med med emsige rettere i Wikipedia, så jeg lader rettelsen stå, til en anden fixer det apw 29. maj 2006 kl. 22:34 (CEST)

Jeg har rettet Pauli til Paulus' i artiklen. --Brams 31. maj 2006 kl. 21:28 (CEST)

Sammenskrivningsforslaget[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet sammenskrivningsforslaget med Lucas, idet denne artikel omhandler den bibelske person og den anden navnet. I stedet har jeg sat en flertydig-skabelon på begge sider. -- Christian75 14. mar 2010, 10:56 (CET)