Diskussion:Lutheranisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

De lutherske kirkers lære blev i 1580 samlet i Konkordiebogen, en samling af teologiske dokumenter og trosbekendelser, bl.a. de tre økumeniske trosbekendelser (Apostolicum, Nicaenum og Athanasium), Confession Augustana, Martin Luthers lille og store katekismus, de schmalkaldiske artikler og konkordieformlen.

Her må det nok på en eller anden måde præciseres, at ikke alle lutherske kirker har Konkordiebogen som bekendelsesskrift. Den danske folkekirke er det naturlige eksempel. --Heelgrasper 2. jan 2006 kl. 03:16 (CET)

Statsreligion?[rediger kildetekst]

Lutheranismen er officiel statsreligion i de fleste nordiske lande: Danmark, ...

Der er oftere rejst indvendinger mod den påstand at vi i Danmark (siden 1849) har nogen statskirke, endsige statsreligion. -- Sebastjan 02. jan. 2006 kl. 08:45 (CET)

Jeg har nu gjort ordet statsreligion til et link (hvis vi bruger et begreb, som vi i øvrigt skriver om, er det naturligt at linke) og i øvrigt i den artikel tilføjet en smule om diskussionen. --Palnatoke 2. jan 2006 kl. 08:55 (CET)

Kan man overveje, om det her opslag (altså Lutheranisme) ikke hellere bør hedde "Lutherdom", og så efterfølgende lave en henvisning fra det mærkelige ord 'Lutheranisme', der virker temmelig angelsaksisk i sin form? Den store danske bruger f.eks. netop ordet 'lutherdom'. Det er også normalt det ord, man bruger i samtaler i kirker og lignende steder. (Skrev 130.226.230.200 (diskussion) 13. mar 2020, 14:18‎. Husk at signére dine indlæg.)