Diskussion:Luxembourg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Er det rigtigt, at den enten hedder "Luxembourg" eller "Storhertugdømmet Luxemburg"? Hvorfor hedder den ikke "Storhertugsdømmet Luxembourg" (med ou)? 83.72.193.175 17. aug 2007, 10:24 (CEST)

Der er ingen grund til at det ikke skulle være med ou, men det er i alt fald ikke med binde-s i "Storhertugdømmet". --Palnatoke 17. aug 2007, 10:42 (CEST)

Der er vist lidt forvirring, så jeg har rettet lidt i artiklen. Under alle omstændigheder er landets officielle navn Lëtzebuerg, (d'Groussherzogtum Lëtzebuerg) på det lokale sprog. På dansk er navnet Luxembourg eller Luxemborg (forældet i mine øjne). Mere følger. NyrupRasmussen 23. okt 2008, 12:14 (CEST)

Det lader til at stavemåden "Luxemborg" stadig anvendes, bl.a. af Tv2 (på tv, ikke på hjemmesiden). Teknisk set er denne stavemåde vel mere dansk end "ou", selvom retskrivningsordbogen anvender det sidste. Bør vi holde øje med udviklingen i medierne eller holde fast i retskrivningsordbogens stavemåde? --Hubertus 10. okt 2011, 10:42 (CEST)