Diskussion:Lyngbymotorvejen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nu bor jeg ikke mange hundrede meter fra denne vej.. Mig bekendt er "Lyngbymotorvejen" blot et kaldenavn, der ikke rigtig har fået fæste i det københavnske sprog. Derimod er der tale om, at Helsingørmotorvejen starter/slutter ved Hans Knudsens Plads og fortsætter op til ud-/sammenfletningen med Motorringvej 3 lige syd for Lyngby.

Jeg foreslår derfor, at denne artikel omdirigerer til Helsingørmotorvejen, hvor man måske kan indføje et afsnit om denne strækning. --|EPO| 21. jun 2007, 16:40 (CEST)

Du har ret i at det hedder Helsingørmotorvejen indtil Hans Knudsens plads, men derfra og indtil Vibenshus runddel hedder den Lyngbyvej. Måske skulle den bare omdøbes til Lyngbyvej så. --Rasmus81 22. jun 2007, 03:21 (CEST)
Det tror jeg ville passe bedre. Jeg flytter med det samme. --|EPO| 22. jun 2007, 12:02 (CEST)
Hm - nu passer indholdet af artiklen bare ikke længere. Lyngbyvejen er netop ikke en motorvej, men en tilslutningsvej til motorvejen. Den fortsætter i øvrigt et stykke parallelt med Helsingørmotorvejen - paradoksalt nok under navnet Lyngbymotorvejen, selvom det altså ikke er selve motorvejen der bærer navnet [1].
Der er følgende vejstrækninger inde i billedet:
  • Vibenhus Runddel - Hans Knudsens Plads: Lyngbyvej, tresporet tilslutning til Helsingørmotorvejen
  • Hans Knudsens Plads - Broen ved Bernstorffsvej ([2]): Lyngbyvej - smal parallelvej til Helsingørmotorvejen
  • Broen ved Bernstorffsvej - Lyngby Hovedgade: Lyngbymotorvejen - smal parallelvej til motorvejen (et lille stykke før Lyngby Hovedgade er vejen dog motorvej mod syd)
  • Motorvejskrydset ved Lyngby [3] - Kongevejen: Lyngbymotorvejen, kort motorvej der forbinder Kongevejen med Helsingørmotorvejen.
-- JGC 22. jun 2007, 12:23 (CEST)
Altså Lyngbyvej går - som denne artikel korrekt beskriver nu - fra Vibenshus Runddel i syd til Vintappersø i nord. Den fulde længde fik jeg ved at indtaste den på krak.dk. Vejdirektoratets motorvejskort fra 2007 viser en Lyngbymotorvejen, der starter kort inden Motorring 3 og fortsætter mod nordvest. Denne dukker imidlertid ikke frem, når man søger hos Krak.
Når man ser på "Satellit"-udgaven af kortet fra Findvej.dk, så kan man se, at Lyngbyvejens østlige side føres under Helsingørmotorvejen ved udfletningen til Motorring 3 og efterfølgende over Lyngbymotorvejen til rundkørslen på søens vestlige side. Lyngbyvejs vestlige side forstætter som lokalkørebane, men blot til Lyngbymotorvejen men flettes sammen med østlige spor lige nord for Motorring 3.
Det er således vigtigt at understrege, at Lyngbymotorvejen løber fra Helsingørmotorvejens udfletning og øst om søen. --|EPO| 22. jun 2007, 12:51 (CEST)
Det er min opfattelse, at Vejdirektoratet om nogen herhjemme må være officiel myndighed på navngivning og afgrænsning af motorveje. Således har jeg opdelt i artiklerne Lyngbyvej og Lyngbymotorvejen med henvisning til Vejdirektoratets kort. Imidlertid med en bemærkning om, at vejene forveksles. --|EPO| 22. jun 2007, 13:31 (CEST)
Super. --Rasmus81 22. jun 2007, 14:00 (CEST)
Opdelingen er fin, men det er nu ikke korrekt at Lyngbymotorvejen er det samme som primærrute 201. For det første er rute 201 en sekundærrute (primærruter har 1 eller 2 cifre, sekundærruter har 3). For det andet er rute 201 meget længere end Lyngbymotorvejen - det er Kongevejen helt til Hillerød. -- JGC 22. jun 2007, 14:07 (CEST)
Sekundær og primær var en tanketorsk: Tænkte sekundær, men skrev primær. I det hele taget er jeg i tvivl om, hvordan vi skal beskrive disse ruter. Vi kunne måske lave en samleartikel, der beskriver hele rutens forløb? --|EPO| 22. jun 2007, 14:19 (CEST)

Det er Vejdirektoratet der laver navne forvirring i det.

Lyngbymotorvejen har altid fulgt lyngbyvejen, fordi motorvejen er en nedgravet by-motorvej udgave af lyngbyvejen, dvs. motorvej imidten og lokalevej i siderne. Denne strækning var første forsøg på at bygge denne motorvejstype i danmark, og som man byggede indtil 1974. Den skulle iøvrigt have forsat helt hele lyngbyvejen og ned igennem jagtvejen også.


P.g.a politi-reformen 2007 har vejdirektoratet et par år tilbage, selv egenrådigt besluttet at lyngbymotorvejen på strækningen fra Ring 3/Helsingørmotorvejen til Hans Knudsens Plads skulle hedde Helsingørmotorvejen.

Et navneskifte som alle almindelige folk, der har kørt på den strækning aldrig helt har forstået, for man ender jo i lyngby hvis man ikke drejer af.

Michael123456

Det virker tvivlsomt, at en offentlig vejmyndighed skulle ændre navnet på en motorvejsstrækning på baggrund af et forslag fra regeringen om ændring af politiets struktur. Dette savner jeg en kilde for.
"Alle almindelige folk.. aldrig helt har forstået" kunne lyde som din egen, personlige holdning, som er Wikipedia uvedkommende. Derfor savner jeg også en kilde for denne påstand. --|EPO| 19. aug 2007, 11:01 (CEST)

Det er Vejdirektoratet i staten der planlægger, bygger, og vedligeholder statens overordene vejnet (motorveje,motortrafikvej og hovedlandeveje).

De har så fremkommet med et forslag med titlen en motorvej et navn, som skulle minske det administrativt besvær, med at vejene hedder noget forskelligt i de forskellige kredse/kommuner, når der skal rykkes ud til ulykker.

Jeg har fjernet bemærkningen om beslutningen, da den kunne misforståes for trafikministeret har pudsigt nok kun godkendt navngivning af motorvejskrydsene, som blev besluttet sammen med et "en motorvej et navn". --Michael123456 21. aug 2007, 20:02 (CEST)

Kilden fra Vejdirektoratet oplyser ikke noget om, at denne vejstræknings navn er blevet ændret. Den oplyser en navngivning for E20 fra Køge og vestpå, samt E45 nord for Limfjorden. --|EPO| 21. aug 2007, 20:09 (CEST)

Det er et eksempel med E20.

Feks. der er den nye motorvej "Taulov motorvejen", hvordan den "sønderjyske motorvej" starter og hvordan den "østjyske motorvej" starter og slutter. --Michael123456 21. aug 2007, 20:34 (CEST)

Jeg er udmærket klar over, at det er et eksempel, men så længe eksemplet ikke omfatter Lyngbymotorvejen, så kan det ikke bruges som dokumentation for Lyngbymotorvejen. Kilden skal specifikt nævne, at denne strækning har skiftet navn fra Lyngbymotorvejen til Helsingørmotorvejen - ellers er det jo ikke dokumenteret. --|EPO| 21. aug 2007, 20:48 (CEST)

Vejdirektoratet har fremset et Forslag hvor de lavet et kortbilag, for at det skulle være nemmere at overskue hvor de nye navne bruges.

De regnede med at skulle bruge 2-3 mdr. på at finde frem til alle de "gamle" navne på motorvejene.

--Michael123456 23. aug 2007, 20:22 (CEST)

Det kortbilag er bare et tidligt udkast fra 2003, uden nogen dokumentation for at det skulle være vedtaget. Det eneste kort der kan bruges til noget er det gældende kort. Valentin 16. sep 2007, 02:36 (CEST)