Diskussion:Lyrik

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Poesi[rediger kildetekst]

  Burde poesi linke her, eller have sin egen artikel, Poetry linker nemlig hertil --Opspin 5. feb 2006 kl. 15:07 (CET)

  jo, poesi er det bredeste begreb og burde være "moderartiklen". Poesi redirecter også hertil.--pmh 10. aug 2006 kl. 08:20 (CEST)


  Poesi bliver godtnok i daglig tale sidestillet med "lyrik" eller "digte", men hvor hovedgenren lyrik siger noget om indholdet - det fortættede udtryk for en følelse eller en tanke - så siger poesi(kontra prosa) noget om formen.

  Poesi: En fast, bunden form
  Prosa: En fri form

  Alle hovedgenrerne: Epik, Lyrik, Drama kan være skrevet som prosa eller poesi.

  Folkeviser - epik, poesi.
  Græske tragedier - drama, poesi
  Prosadigte - lyrik, prosa


  Poesi burde have sin egen side! --Bendt.v.rasmussen 8. jun 2007, 11:16 (CEST)
  Folkeviser fortæller oftest en handling, har en hovedperson, en tid og et miljø. Derfor må folkeviser betegnes som Epik. --Bendt.v.rasmussen 12. jun 2007, 22:22 (CEST)
  Hejsa Bendt.v.Rasmussen - jeg har set din mail til mig - og svaret er: Jeg ved ikke nok om lyrik og poesi til at blande mig i dette. Mht til digte er det (pt) mig det har lavet sidste gennemgribende revision. Jeg diskuterer helst på emnernes diskussionsside eller på min egen diskussionsside, og ikke så gerne uden for Wikipedia. Du kan se i artiklernes historik hvem der har lavet hvilke redigeringer. Hvis du kan skrive noget bedre og mere klart i artiklerne end hvad der allerede står, skal du endelig straks gøre det.--pmh 13. jun 2007, 08:24 (CEST)

  I afsnittet Postmodernismen 1980 - 2006:
  Hvad betyder:

  Troels Kløvedal udgav, bolter om sine togter til forskellige togter til eksotiske rejsemål med sit sejlskib Historiske romaner af Ebbe Kløvedal Reich og Helle ...

  -- PHansen 30. maj 2006 kl. 19:56 (CEST)


  Undskyld, det skulle have været "bøger". Det er rettet nu.

  --PrixeH 31. maj 2006 kl. 11:07 (CEST)