Diskussion:Månens geologiske tidsaldre

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Månen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Månen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af månerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

På engelsk hedder geologiske tider ofte noget med "-ian" f.eks. Maastrichtian, Campanian, Santonian, Coniacian.... På dansk hedder disse noget med "-ien" f.eks. Maastrichtien, Campanien, Santonien, Coniacien....

Ifølge denne artikel hedder Månens geologiske tidsaldre: Præ-Nectarian - Nectarian - Nedre Imbrian - Øvre Imbrian - Eratosthenian - Copernician. Det burde hedde; Prænektarien - Nektarien - Nedre Imbrien - Øvre Imbrien - Eratosthenien - Kopernikien. Er der en kilde der angiver "-ian" som de danske navne? --Med venlig hilsen Necessary Evil 23. nov 2008, 01:52 (CET).

Tilsyneladende ikke - og heller ingen, som angiver "-en" som korrekt. Jeg har uden held søgt en hel del for at finde en evt. dansk terminologi, så jeg endte med at slutte mig til den, der anvendtes på sv:wiki. For de jordiske perioder (jvf. æra) ser det ud til, at "-um" bruges til æoner og æraer, mens "-en" og "-æn" bruges til perioder og epoker). Jeg ser da gerne en kilde, som kan afgøre navngivningen vedrørende Månens tidsaldre, men anbefaler, at den bibeholdes, til en sådan fremkommer. --Sir48 (Thyge) 23. nov 2008, 12:23 (CET)