Diskussion:Malaria

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Symptom beskrivelsen er ikke fyldestgørende. Jeg og nogle kollegaer, der for tiden arbejder i et af malaria-højrisiko områderne, har ca. 80% haft malaria (falsiparum) mindst en gang i løbet af et år. Symptomerne har for alles vedkommende været influenza lignende, i form af muskel og ledømhed samt diarré. Beskrivelsen af rystelser er sjældne, måske hvis man ikke bliver behandlet i tidligt. Samme symptomer som netop beskrevet kan læses mange steder. Det virker som om beskrivelsen på Wiki er taget ud af en gammel lærebog. I øvrigt kan symptomerne være forskellig fra person til person, men influenza symptomerne er meget almindelige. (Skrev Micsto (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)