Diskussion:Merlin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Figuren Merlin, på walisisk Myrddin, har rødder i gamle britiske forestillinger om "den vise eneboer i skoven". Merlin betyder dværgfalk.


Dette er der vel ikke helt enighed om? Alt tyder på at der var to personer ved navn Myrddin samtidig, og eneboeren er IKKE den historiske Merlin. Myrddin betyder vel egentlig "Sight of the eagle", og er en generel betegnelse for en person som man betragtede som værende synsk. Derfor var der en del med dette navn på tidspunktet, hvilket kan være en årsag til den fejl der også er gengivet her i artiklen. (skrev 86.52.204.196 (diskussion • bidrag) 28. dec 2009, 19:06. Husk at signere dine indlæg.)