Spring til indhold

Diskussion:Moderkagedyr (Placentalia)

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg kan læse i de forskellige kolommer til de to forskellige klassifikationer følgende 'forklaringer':

Systema Naturae baseret (årstal?). Fænetisk taksonomi (efter ligheder)

og

Systema Naturae 2000: Placentalia baseret. Evolutionær taksonomi (blanding af fænetisk og fylogenetisk taksonomi)

Som nogen der har arbejdet meget i taksonomien/systematikken vil jeg gerne understrege at der her er en værre omgang sludder! Venstre klassifikationen er den traditionelle og bredt accepterede og den til højre er et brud med den, samenstillet af en lille gruppe bio-informatikere på basis af de mest rent kladistiske taksonomier derude. Hverken den ene eller den anden er baseret på fænetik, og hvis SN2000's system er noget, så er den radikal kladistisk (og derfor langt fra evolutionær systematisk). Højst kan man sige at den traditionelle klassifikation er lidet evolutionær systematisk, fordi den kan indeholde nogle parafyletiske grupper (såsom 'reptilier' i den bredere klassifikation). Jeg tror dog ikke, at der er parafyletiske grupper lige her...

Jeg håber ikke at i har noget imod at jeg ændrer det omgående. Men egentlig håber jeg at vi kan blive enige om at skråtte SN2000's klassifikation all together. Se Diskussion:Pattedyr!

Fedor 27. maj 2004 kl. 21:14 (CEST)


Hej Fedor

Husk lige at diskutér lidt inden - det betaler sig faktisk. Se svarene på dine skrevne holdninger i Diskussion:Pattedyr.

mvh Glenn 27. maj 2004 kl. 22:09 (CEST)


Hej Glenn,

Der reagerer du kun på mit foreslag at skråtte SN2000s klassifikation, som selvfølgelig skal diskuteres først (som jeg også indikerede), men ikke på de totalt forkerte betegnelser af de to klassifikationer som 'fænetisk' eller 'fænetisk/evolutionær-systematisk'. Har jeg din velsignelse til at fjerne i det mindste det? Fedor 28. maj 2004 kl. 10:47 (CEST)