Diskussion:Moesgård

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Skal museet behandles i en særskilt artikel eller her? Man kunne under alle omstændigheder overveje at lave en redirect fra Moesgård Museum hertil, hvis der ikke lige er nogen, der ønsker at skrive en særskilt artikel lige nu, da artiklen her kort omtaler museet. Hvis der bliver oprettet en særskilt artikel om museet skal man lige sørge for at få linket herfra til museet. --Heelgrasper 19. jan 2006 kl. 03:19 (CET)

Hej. Jeg tror spørgsmålet har løst sig selv, nu da museet er flyttet til den nye store moderne bygning længere oppe af bakken. Museet har sin egen side nu og denne side må således omhandle herregården og godset alene, som jeg ser det. RhinoMind (diskussion) 16. nov 2015, 11:40 (CET)

Moesgård og Gyldenstierne - kilde?[rediger kildetekst]

Jeg kan ikke finde belæg for, at Gyldenstierne har været ejere af Moesgaard i tilgængelig litteratur, den starter først ved Jost Andersen Ulfeldt.

Kan nogen oplyse kilde hertil?

/KL

Jeg ved ikke med de to ældste Gyldenstjerner på listen (der er indsat af en anonym bruger), men Jens B Skriver skriver i sin bog om Moesgård (Moesgård, Historien om en Herregård, ISBN 87 87334 35 6): Hvem der har oprettet denne stormandsgård vides ikke, men det kan med sikkerhed siges at den i 1450'erne har tilhørt Gyldenstjerne-slægten og nævner som første navngivne: Erik Nielsen Gyldenstjerne der døde i 1455, og også de efterfølgende. -- Nico 19. aug 2007, 00:25 (CEST)
Det hører med at det drejer sig om Det ældste Moesgård der lå lid syd for det nuværende - Nico 19. aug 2007, 00:27 (CEST)