Diskussion:Mount Rainier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Mt. Rainer er faktisk lige så korrekt. Det er bare en forkortelse for Mount Rainer, det samme med Mt. Baker og Mt. St. Helens. [[Bruger:Maltesen|Maltesen]27. juni 2006 kl. 09.51 (CEST)

Mt. Rainer er vist helt forkert. Det hedder jo Mount Rainier. Men derudover mener jeg, at artiklen bør ligge under bjergets fulde navn (som det også gør på alle andre sprog). Så kan der være en omdirigering fra det kortere navn. Normen på området er, at fulde navn bruges, hvor dette er det mest anvendte. H.C. Andersen er for eksempel listet med forkortede fornavne, men google synes ikke at synes, at Mt. Rainier er mere brugt end Mount Rainier. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 27. jun 2006 kl. 09:57 (CEST)
Sidder lige og kigger på et ganske officielt kort over Mt. Rainer National Park, som er udgivet af Washington State, Der bruger de "Mt." i stedet for "Mount". Så helt forkert er det så langt fra... Maltesen 27. juni 2006 kl. 10.06 (CEST)
Mht. det helt forkerte så henviser jeg til Rainer vs. Rainier. Mht. forkortelsen, så er jeg ikke i tvivl om, at forkortelsen ofte bruges. Men det officielle (og mest brugte) navn synes at være den ikke-forkortede udgave. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 27. jun 2006 kl. 10:17 (CEST)